Tärkeimmät vaiheet baarin avaamiseen: Aloitusopas

Baarin avaaminen voi olla jännittävä ja palkitseva yritys, mutta se vaatii huolellista suunnittelua ja toteutusta. Konseptikehityksestä avajaisiin jokainen askel on ratkaiseva baarisi menestyksen varmistamisessa. Tässä on kattava opas tärkeimmistä vaiheista, jotka sinun on tehtävä baarin perustamisen yhteydessä, mukaan lukien kuinka neonkylttien sisällyttäminen voi parantaa yrityksesi houkuttelevuutta.

1. Kehitä liiketoimintasuunnitelma

Vaikka liiketoimintasuunnitelma on jokaisen menestyvän baarin perusta. Siinä hahmotellaan visiosi, tavoitteesi ja strategiasi yrityksesi toimintaa varten.

Liiketoimintasuunnitelman osat:

  • Konsepti ja teema: Määritä palkin konsepti ja teema. Mieti, mikä tekee baaristasi ainutlaatuisen ja miten se vetoaa kohdeyleisösi. Selkeä konsepti auttaa ohjaamaan sisustusta, ruokalistaa ja markkinointia koskevia päätöksiä.
  • Markkinatutkimus: Tee markkinatutkimusta ymmärtääksesi kohderyhmäsi, kilpailijasi ja markkinatrendit. Tämä auttaa sinua tunnistamaan mahdollisuudet ja haasteet.
  • Talousennusteet: Kehitä taloudellisia ennusteita, mukaan lukien käynnistyskustannukset, käyttökulut ja tuloennusteet. Tämä auttaa varmistamaan, että sinulla on riittävästi rahoitusta ja voit hallita talouttasi tehokkaasti.

2. Turvallinen rahoitus

Rahoitus on ratkaisevan tärkeää, jotta pystyt pääsemään liikkeelle. Selvitä, kuinka paljon pääomaa tarvitset ja tutustu erilaisiin rahoitusvaihtoehtoihin.

Rahoitusvaihtoehdot:

  • Henkilökohtaiset säästöt: Käytä henkilökohtaisia ​​säästöjäsi baarisi rahoittamiseen. Tämä on usein yksinkertaisin vaihtoehto, mutta vaatii huomattavaa taloudellista sitoutumista.
  • Lainat: Hae yrityslainaa pankista tai rahoituslaitoksesta. Valmistaudu esittelemään liiketoimintasuunnitelmasi ja taloudelliset arviosi.
  • Sijoittajat: Etsi sijoittajia, jotka ovat kiinnostuneita baarisi rahoittamisesta. Tämä voi sisältää ystäviä, perheenjäseniä tai pääomasijoittajia.

3. Valitse sijainti

Palkin sijainnilla on merkittävä rooli sen menestyksessä. Valitse sijainti, joka sopii kohdemarkkinoihisi ja jolla on hyvä näkyvyys ja kävelyliikennettä.

Sijainnin huomioitavaa:

  • Kohderyhmätiedot: Varmista, että sijainti vastaa kohderyhmääsi. Harkitse tekijöitä, kuten ikä, tulot ja elämäntapa.
  • Näkyvyys ja saavutettavuus: Valitse sijainti, jossa on hyvä näkyvyys ja helppo pääsy. Alueet, joissa kävijöitä on paljon tai suosittujen nähtävyyksien lähellä, voivat lisätä baarisi näkyvyyttä.
  • Vuokraehdot: neuvottele edulliset vuokraehdot. Harkitse vuokrasopimuksen kestoa, vuokrakustannuksia ja mahdollisia lisämaksuja tai vaatimuksia.

4. Hanki lisenssejä ja lupia

Tarvittavien lisenssien ja lupien varmistaminen on välttämätöntä baarin laillisen toiminnan kannalta. Vaatimukset vaihtelevat sijainnin mukaan, joten muista tarkistaa paikalliset määräykset.

Lisenssit ja luvat:

  • Vinalupa: Hanki viinalupa alkoholijuomien lailliseen tarjoiluun. Tämä prosessi voi olla aikaa vievä ja voi sisältää taustatarkistuksia ja kuulemistilaisuuksia.
  • Liiketoimintalupa: Hae toimilupaa toimiaksesi laillisesti kaupungissasi tai maakunnassasi.
  • Terveys- ja turvallisuusluvat: Varmista, että sinulla on kaikki vaaditut terveys- ja turvallisuusluvat, mukaan lukien elintarvikkeiden käsittelyluvat, jos aiot tarjoilla ruokaa.

5. Suunnittele baarisi

Baarisi suunnittelun tulee kuvastaa sen konseptia ja luoda kutsuva ilmapiiri vieraille. Keskity luomaan tila, joka on sekä toiminnallinen että esteettisesti miellyttävä.

Suunnitteluelementit:

  • Sisäasettelu: Suunnittele asettelu tilan ja virtauksen optimoimiseksi. Harkitse istumapaikkoja, baaritiskiä ja muita lisäominaisuuksia, kuten tanssilattia tai lava.
  • Sisustus ja tunnelma: Valitse sisustus, joka täydentää baarisi teemaa. Luo yhtenäinen ilme yhdistämällä elementtejä, kuten taidetta, valaistusta ja huonekaluja.
  • Neonkyltit: Käytä neonkylttejä baarisi näkyvyyden ja brändäyksen parantamiseen. Neonkyltit voivat korostaa baarisi nimeä, logoa tai erikoistarjouksia ja lisätä designiisi elävän ja huomiota herättävän elementin.

6. Luo valikko

Kehitä valikko, joka on linjassa baarisi konseptin kanssa ja vetoaa kohdeyleisösi. Ruokalistallasi tulisi olla erilaisia ​​juomia ja tarvittaessa ruokavaihtoehtoja.

Valikkokehitys:

  • Signature-juomat: Luo luettelo tunnetuista cocktaileista ja juomista, jotka erottavat baarisi muista. Ainutlaatuisista ja hyvin tehdyistä juomista voi tulla keskeinen nähtävyys.
  • Ruokavaihtoehdot: Jos aiot tarjoilla ruokaa, kehitä menu, joka täydentää baarisi konseptia. Harkitse alkupaloja, välipaloja tai täysiä aterioita.
  • Hinnoittelu: Aseta hinnoittelu, joka kuvastaa tarjontasi laatua ja vastaa kohdemarkkinasi odotuksia.

7. Henkilökunnan palkkaaminen ja kouluttaminen

Henkilökuntasi on ratkaisevassa roolissa erinomaisen asiakaspalvelun tarjoamisessa ja positiivisen ilmapiirin luomisessa. Palkkaa kokenut henkilökunta ja anna perusteellinen koulutus.

Henkilökuntavinkkejä:

  • Palkominen: Rekrytoi henkilökuntaa, jolla on kokemusta baarimikon työstä, palvelemisesta ja johtamisesta. Etsi henkilöitä, jotka noudattavat baarisi arvoja ja asiakaspalvelustandardeja.
  • Koulutus: tarjoa kattavaa koulutusta baarisi käytännöistä, ruokalistasta ja asiakaspalveluodotuksista. Varmista, että henkilökunta tuntee tarjouksesi ja pystyy tarjoamaan erinomaista palvelua.

8. Markkinoi baariasi

Tehokas markkinointi on välttämätöntä asiakkaiden houkuttelemiseksi ja baarisi brändin rakentamiseksi. Kehitä markkinointistrategia, joka edistää baariasi ja sitouttaa kohdeyleisösi.

Markkinointistrategiat:

  • Sosiaalinen media: Käytä sosiaalisen median alustoja mainostaaksesi baariasi, jakaaksesi päivityksiä ja ollaksesi yhteydessä asiakkaisiin. Luo visuaalisesti houkuttelevaa sisältöä ja järjestä kampanjoita tai kilpailuja.
  • Paikallinen mainonta: sijoita paikalliseen mainontaan sanomalehtien, aikakauslehtien tai yhteisökeskustelujen kautta. Korosta baarisi ainutlaatuisia ominaisuuksia ja tulevia tapahtumia.
  • Avajaiset: Suunnittele avajaistapahtuma herättääksesi vilinää ja houkutellaksesi ensimmäisiä asiakkaita. Tarjoa erikoistarjouksia, elävää viihdettä tai muita nähtävyyksiä, jotka houkuttelevat väkijoukkoja.

9. Valmistaudu avaamiseen

Varmista ennen palkin avaamista, että kaikki yrityksesi osat ovat valmiina. Suorita lopputarkastukset, suorita jäljellä olevat tehtävät ja valmistaudu onnistuneeseen käynnistämiseen.

Valmistusvinkkejä:

  • Lopulliset tarkastukset: Suorita viimeiset tarkastukset laitteistollesi, sisustuksellesi ja henkilöstösi valmiudelle. Varmista, että kaikki on paikoillaan ja toimii oikein.
  • Pehmeä avaaminen: Harkitse pehmeää avaamista toimintojen testaamiseksi ja palautteen keräämiseksi. Tämä voi auttaa tunnistamaan ongelmat ennen virallista julkaisua.
  • Aloitustapahtuma: Järjestä julkaisutapahtuma esitelläksesi baarisi yleisölle. Käytä tätä tilaisuutta esitelläksesi tarjontaasi ja luodaksesi jännitystä.

Johtopäätös

Baarin avaaminen edellyttää huolellista suunnittelua ja toteutusta useilla aloilla liiketoimintasuunnitelman laatimisesta tilan suunnitteluun ja yrityksesi markkinointiin. Noudattamalla näitä olennaisia ​​vaiheita ja lisäämällä luovia elementtejä, kuten neonkyltit, voit luoda menestyvän palkin, joka houkuttelee ja pitää asiakkaat. Hyvin toteutetun strategian avulla baaristasi voi tulla suosittu kohde ja menestyä yöelämän kilpailussa.

Takaisin blogiin