Kuinka suunnitella häitä budjetilla

Häiden suunnittelu on jännittävä matka, mutta se voi olla myös kallis. Kauniit ja ikimuistoiset häät eivät kuitenkaan tarkoita, että sinun täytyy rikkoa pankki. Huolellisen suunnittelun ja muutaman älykkään strategian avulla voit järjestää unelmiesi häät pitäen kiinni budjetista. Näin suunnittelet häät pienellä budjetilla tinkimättä tyylistä tai eleganssista.

1. Aseta realistinen budjetti ja pysy siinä

Ensimmäinen askel budjettiystävällisten häiden suunnittelussa on määrittää, kuinka paljon voit realistisesti käyttää. Istu alas kumppanisi kanssa ja keskustele taloudestasi, mukaan lukien perheenjäsenten lahjoitukset. Kun olet määrittänyt budjettisi, priorisoi sinulle tärkeimmät häät – olipa kyseessä hääpaikka, ruoka tai valokuvaus.

Vinkki: Luo laskentataulukko seurataksesi kaikkia kulujasi. Tämä auttaa sinua pysymään budjettisi tasolla ja välttämään yllättäviä kustannuksia.

2. Valitse ruuhka-ajan ulkopuolella oleva hääpäivä

Yksi ​​suurimmista tavoista säästää rahaa on valita hääpäivä ruuhka-ajan ulkopuolella. Tapahtumapaikat ja myyjät tarjoavat usein alennuksia häihin, jotka pidetään arkisin, talvikuukausina tai suosittujen hääkausien ulkopuolella. Jos olet joustava tapaamisen suhteen, voit saavuttaa merkittäviä säästöjä.

Vinkki: Jos viikonloppuhäät ovat sinulle tärkeitä, harkitse perjantain tai sunnuntain häiden järjestämistä, mikä voi myös olla halvempi kuin lauantai.

3. Valitse pienempi vieraslista

Pienempi vieraslista voi vähentää hääkulujasi huomattavasti. Sen lisäksi, että säästät ruokailusta, tarvitset myös pienemmän paikan, vähemmän kutsuja ja vähemmän sisustusta. Keskity kutsumaan ihmisiä, jotka merkitsevät eniten sinulle ja kumppanillesi.

Vinkki: Harkitse intiimin seremonian järjestämistä läheisen perheen ja ystävien kanssa, jota seuraa myöhemmin suurempi vastaanotto tai juhla .

4. Tee tee-se-itse missä voit

Omaksu luova puolesi ja säästä rahaa tekemällä tiettyjä hääsi puolia. Kutsuista keskipisteisiin on runsaasti mahdollisuuksia lisätä persoonallisuutta ja vähentää samalla kustannuksia. Muista kuitenkin käyttää aikaasi ja osaamistasi – jotkin projektit on parempi jättää ammattilaisten tehtäväksi.

Vinkki: Kerää ystäviä ja perheenjäseniä tee-se-itse-päivään auttamaan hääsisustusten luomisessa yhdessä. Se on hauska tapa yhdistää ja keventää työtaakkaa.

5. Valitse edullinen paikka

Paikka on usein yksi merkittävimmistä hääkuluista, mutta budjettiystävällisiä vaihtoehtoja on paljon. Harkitse epäperinteisiä paikkoja, kuten puistoja, yhteisötiloja tai jopa takapihan häitä. Nämä paikat voivat tarjota kauniit puitteet murto-osalla perinteisen hääpaikan hinnasta.

Vinkki: Etsi paikkoja, joihin voit tuoda omat ruokailut ja alkoholin, sillä tämä voi vähentää kustannuksia merkittävästi .

6. Yksinkertaista sisustusta

Hääsisustuksen osalta vähemmän voi olla enemmän. Keskity muutamaan avainelementtiin, joilla on suuri vaikutus, kuten upeaan taustaan ​​tai tyylikkääseen kattaukseen. Harkitse sesongin kukkien käyttöä, jotka ovat usein edullisempia, ja muiden kuin kukkaisten elementtien, kuten kynttilöiden tai vihreyden, käyttöä lämmön ja tunnelman lisäämiseksi.

Vinkki: Neonkyltit ovat trendikäs ja kustannustehokas tapa lisätä modernia ja persoonallista ilmettä sisustukseen . Olipa kyseessä nimikirjaimet, suosikkilainaus tai yksinkertainen "Rakkaus" -kyltti, neonkyltti voi toimia ilmaisukappaleena, joka toimii erinomaisena valokuvataustana.

7. Ole älykäs cateringin kanssa

Ateriapalvelu voi olla merkittävä kulu, mutta on olemassa tapoja pitää se budjettisi rajoissa. Harkitse vaihtoehtoja muodolliselle istuma-illalliselle, kuten buffet, perheateria tai jopa ruoka-auto. Nämä vaihtoehdot ovat usein edullisempia ja voivat luoda rennon ja hauskan ilmapiirin.

Vinkki: Ohita kallis hääkakku ja valitse jälkiruokapöytä, jossa on erilaisia ​​herkkuja, kuten kuppikakkuja, munkkeja tai karkkipatukan. Vieraat arvostavat monipuolisuutta, ja se on usein halvempaa.

8. Säästä asusta

Hääasut voivat kasvaa nopeasti yhteen, mutta on tapoja näyttää upealta ilman liikoja. Harkitse käytetyn hääpuvun ostamista, smokin vuokraamista tai ostoksia alennusmyynnin aikana. Älä unohda muutosten kustannuksia, jotka voivat joskus olla merkittäviä.

Vinkki: Yksinkertaista asusteitasi ja harkitse korujen tai kenkien lainaamista ystävältä tai perheenjäseneltä. Se voi lisätä asuun tunteellista arvoa ilman kustannuksia.

9. Rajoita lisätoimintoja

On helppo tarttua kaikkiin lisäominaisuuksiin, mutta monet niistä eivät ole välttämättömiä upeiden häiden järjestämiselle. Harkitse kalliiden palvelusten, monimutkaisten kutsujen tai ylellisen kuljetuksen ohittamista. Keskity siihen, mikä on sinulle ja kumppanillesi todella tärkeää.

Vinkki: Harkitse perinteisten hääpalvelusten sijaan lahjoituksen tekemistä hyväntekeväisyyteen vieraidesi puolesta. Se on harkittu ele, joka voi myös säästää rahaa.

10. Neuvottele myyjien kanssa

Älä pelkää neuvotella myyjien kanssa. Kysy, voivatko he tarjota alennusta tai pakettitarjousta, varsinkin jos varaat heiltä useita palveluita. Monet toimittajat ovat valmiita työskentelemään budjettisi rajoissa, varsinkin jos tiedät rajoistasi etukäteen.

Vinkki: Harkitse budjettihäihin erikoistuneen hääsuunnittelijan palkkaamista. He voivat usein löytää tarjouksia ja alennuksia, joihin et välttämättä pääse itse.

Johtopäätös

Häiden suunnittelu budjetilla on täysin mahdollista luovuudella ja huolellisella suunnittelulla. Priorisoimalla sen, mikä on sinulle tärkeintä, käyttäessäsi rahaa älykkäästi ja käyttämällä budjettiystävällisiä yksityiskohtia, kuten tee-se-itse-sisustus ja neonkyltit, voit pitää kauniin hääpäivän, joka ei tingitä tyylistä tai tunnelmasta. Muista, että tärkeintä on juhlia rakkauttasi tärkeimpien ihmisten kanssa.

Takaisin blogiin