Luovia ideoita parvekkeen ja puutarhan sisustamiseen

Riippumatta siitä, onko sinulla pieni parveke tai tilava puutarha, ulkotilan sisustaminen voi muuttaa sen rentouttavan keitaan tai eloisan sosiaalisen paikan. Tässä on joitain luovia ideoita, joiden avulla saat parvekkeestasi tai puutarhastasi kaiken irti ja tekevät siitä paikan, jossa rakastat viettää aikaa:

1. Pystypuutarhat

Maksimoi tilasi siirtymällä pystysuoraan! Pystypuutarhat sopivat erinomaisesti pieniin parvekkeisiin tai kaupunkipuutarhoihin, joissa tilaa on rajoitetusti. Käytä seinään kiinnitettyjä istutuskoneita, ripustettuja koreja tai kiipeilykasveilla peitettyä ristikkoa luodaksesi rehevän vihreän seinän. Pystysuuntaiset puutarhat eivät ainoastaan ​​säästä tilaa, vaan ne lisäävät myös upean visuaalisen elementin ulkoalueellesi.

2. Viihtyisät oleskelutilat

Luo mukava oleskelutila, jossa voit rentoutua, lukea kirjaa tai nauttia kupin kahvia. Valitse tilaa säästävät huonekalut, kuten taitettavat tuolit tai pieni bistrosetti parvekkeelle. Suurempiin puutarhoihin kannattaa harkita viihtyisää oleskelutilaa, jossa on ulkosohvat, riippumatto tai jopa keinutuoli. Lisää tyynyjä, tyynyjä ja ulkomatoja tehdäksesi tilasta kutsuvan ja mukavan.

3. Valaistustunnelma

Oikea valaistus voi parantaa parvekkeesi tai puutarhasi tunnelmaa dramaattisesti. Valot, lyhdyt ja aurinkoenergialla toimivat valot ovat loistavia vaihtoehtoja lämpimän ja kutsuvan tunnelman luomiseen. Jos haluat nykyaikaisemman ilmeen, harkitse LED-nauhojen tai kohdevalojen asentamista tiettyjen alueiden tai kasvien korostamiseen. Älä unohda lisätä kynttilöitä tai paristokäyttöisiä lyhtyjä saadaksesi ripauksen romantiikkaa.

4. Ruukkukasvit ja -yrtit

Käytä erilaisia ​​ruukkukasveja ja yrttejä tuomaan eloa ja väriä ulkotilaan. Valitse erikokoisia, -muotoisia ja -värisiä ruukkuja luodaksesi visuaalista mielenkiintoa. Yrtit, kuten basilika, minttu ja rosmariini, eivät vain lisää vihreyttä, vaan tarjoavat myös tuoreita ainesosia keittiöösi. Ryhmittele kasvit yhteen saadaksesi rehevän, kerrostetun ilmeen tai sijoita ne strategisesti tilan ympärille erilaisten alueiden määrittämiseksi.

5. Ulkotaide ja koristeet

Lisää parvekkeellesi tai puutarhaasi persoonallisuutta ulkotaiteella ja koristeilla. Tuulikellot, koristeelliset lintumajat ja ulkokäyttöön suunniteltu seinätaide voivat lisätä tilaan ainutlaatuisen ilmeen. Harkitse vesielementin, kuten pienen suihkulähteen tai lintukylvyn, sisällyttämistä rauhoittavan äänielementin lisäämiseksi puutarhaasi. Patsaat, veistokset tai puutarhatontut voivat myös tuoda alueelle omituista tunnelmaa.

6. DIY-istutuskoneet ja -huonekalut

Ole luova tee-se-itse-projektien avulla ja mukauta ulkotilaasi. Käytä vanhat puiset laatikot, kuormalavat tai peltitölkit ainutlaatuisiksi istutuskoneiksi. Voit myös rakentaa kierrätyspuusta tai muista materiaaleista omia puutarhakalusteita, kuten penkin, pöydän tai kasvitelineen. Tee-se-itse-projektit lisäävät sisustukseen persoonallisuutta ja voivat olla hauska ja palkitseva tapa parantaa parvekettasi tai puutarhaasi.

7. ulkoruokailutila

Jos pidät ruokailusta ulkosalla, luo oma ruokailutila puutarhaasi tai parvekkeellesi. Pieni pöytä ja tuolit sopivat täydellisesti viihtyisään aamiaisnurkkaan parvekkeelle, kun taas isompaan pöytään mahtuu perhe ja ystävät puutarhajuhliin. Lisää sateenvarjo tai pergola varjoaksesi ja tehdäksesi tilasta mukavan päiväkäytössä. Älä unohda lisätä koristeellisia kattauksia, kuten pöytämatoja, lyhtyjä ja kukkia, täydentääksesi ilmettä.

8. Väriteemat ja -mallit

Valitse parvekkeellesi tai puutarhaasi väriteema tai -kuvio luodaksesi yhtenäisen ja tyylikkään ilmeen. Halusitpa sitten kirkkaita ja rohkeita värejä tai pehmeitä, neutraaleja sävyjä, yhtenäinen paletti voi yhdistää tilan. Käytä tyynyjä, mattoja, istutuksia ja jopa valitsemiasi kukkia ja kasveja kuvastamaan valitsemaasi teemaa. Kuviot, kuten raidat, kukat tai geometriset kuviot, voivat lisätä kiinnostavuutta ja hienostuneisuutta.

9. Luo monitoimitila

Maksimoi ulkotilasi toimivuus suunnittelemalla se palvelemaan useita tarkoituksia. Parvekkeesi voi toimia esimerkiksi sekä puutarhana että rentoutumisalueena, tai puutarhassasi voi olla ruokailu-, oleskelu- ja puutarhanhoitoalueita. Käytä huonekaluja ja sisustusta, jotka voidaan helposti järjestää uudelleen tai mukauttaa erilaisiin aktiviteetteihin. Esimerkiksi penkki, jossa on säilytystilaa, voi tarjota istumapaikan ja puutarhatyökalujen säilytyspaikan.

10. Neonkyltit moderniin kosketukseen

Lisää modernia, leikkisää käännettä parvekkeellesi tai puutarhaasi mukautetulla neonkyltillä. Olipa kyseessä suosikkilainaus, sukunimesi tai yksinkertainen "Tervetuloa" -kyltti, neonvalot voivat tuoda eloisan, trendikkään tunnelman ulkotilaan. Neonkyltit ovat erityisen tehokkaita iltaisin ja lisäävät ainutlaatuista hehkua, joka voi luoda tunnelman kokoontumiseen tai hiljaiseen ulkoilmaan.

Johtopäätös

Parvekkeen tai puutarhan sisustaminen tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia ilmaista luovuutesi ja tehdä tilasta omasi. Työskenteletpä sitten pienen parvekkeen tai suuren puutarhan parissa, nämä luovat ideat voivat auttaa sinua suunnittelemaan tilan, joka on sekä kaunis että toimiva. Viihtyisistä istuinalueista yksilöllisiin tee-se-itse-projekteihin löytyy jotakin jokaiseen tyyliin ja mieltymykseen. Kääri siis hihat ja ala muuttaa ulkotilaasi paikaksi, jossa rakastat viettää aikaa.

Takaisin blogiin