Teollinen tyylikäs: baarin suunnittelu metallista ja puusta

Teollisen tyylikkäästä tyylistä on tullut suosittu trendi baarisuunnittelussa, joka tunnetaan raa'asta, jyrkästä estetiikasta, jossa yhdistyvät metallin kestävyys ja puun lämpö. Tämä suunnittelutapa ei ainoastaan ​​luo visuaalisesti näyttävää ympäristöä, vaan tarjoaa myös monipuolisen ja kestävän tilan, joka kestää kiireisen baarin hälinän. Jos harkitset baarillesi teollista tyylikästä muotoilua, tässä on muutamia tärkeitä vinkkejä, joiden avulla voit yhdistää metalli- ja puuelementit tehokkaasti luomaan ainutlaatuisen ja kutsuvan tunnelman.

1. Ota esille paljastetut arkkitehtoniset elementit

Yksi ​​teollisen tyylikkään suunnittelun tunnusmerkeistä on esillä olevien arkkitehtonisten elementtien käyttö. Sen sijaan, että se peittäisi putkia, palkkeja tai tiiliseiniä, tämä tyyli juhlii niitä. Paljaat metallipalkit, kanavat ja tiiliseinät tarjoavat aidon, raakatunteen, joka on keskeinen teollisen estetiikin kannalta.

Voit parantaa tätä ulkoasua jättämällä katot keskeneräisiksi näkyvillä putkilla ja tuuletusaukoilla tai asentamalla betonilattiat, jotka lisäävät utilitaristista tunnelmaa. Jos tilassasi ei luonnollisesti ole näitä ominaisuuksia, voit jäljitellä ulkoasua lisäämällä keinotekoisia elementtejä, kuten metalliverhouksia tai kierrätettyä puupanelointia, halutun vaikutelman luomiseksi.

2. Tasapainota metallia ja puuta kontrastia varten

Avain onnistuneen teollisen tyylikkään muotoilun saavuttamiseen on löytää oikea tasapaino metallin ja puun välillä. Metalli lisää tilaan sitkeyttä ja viileyttä, kun taas puu tuo lämpöä ja tekstuuria pehmentäen yleisilmettä.

  • Metalli: Käytä metallia alueilla, joilla kestävyys ja tyylikäs ulkonäkö ovat tärkeitä, kuten baaritiskit, hyllyt, ja valaisimet. Ruostumaton teräs, rauta ja harjattu nikkeli ovat suosittuja vaihtoehtoja teolliseen ilmeeseen. Voit myös sisällyttää metallisia aksentteja huonekaluihin, kuten metallijaloilla varustettuihin baarituoleihin tai rautapohjaisiin pöytiin.

  • Puu: Puuta tulee käyttää lisäämään lämpöä ja tasapainottamaan metallin kylmyyttä. Kierrätetty puu rikkaine tekstuureineen ja epätäydellisyyksineen sopii ihanteellisesti baarin tasoihin, pöytiin ja seinäpaneeleihin. Voit käyttää puuta myös lattioissa tai koriste-elementteinä, kuten puupalkkeina tai hyllyinä. Tummaksi petsatun puun ja vaaleamman, viimeistelemättömän puun yhdistelmä voi luoda mielenkiintoisen kontrastin, joka lisää suunnitteluun syvyyttä.

3. Käytä toimivia ja tyylikkäitä huonekaluja

Teollisen tyylikkään baarin huonekalujen tulee olla sekä toimivia että tyylikkäitä, mikä edistää yleistä estetiikkaa ja tarjoaa mukavuutta asiakkaille. Harkitse metallin ja puun käyttöä baarituoleissa, pöydissä ja tuoleissa.

  • Baarijakkarat: Valitse metallirunkoiset jakkarat ja puiset istuimet tai päinvastoin säilyttääksesi teollisen ilmeen . Säädettävät jakkarat ruuvimekanismilla lisäävät aitoutta ja toimivuutta.

  • Pöydät: metallijalaisista pöydistä paksuilla puisilla kansilla voidaan luoda tukevia, pitkäikäisiä kappaleita, jotka ovat molemmat käytännöllisiä ja visuaalisesti houkutteleva. Yhteiset pöydät penkeineen ovat loistava lisäys, joka kannustaa sosiaaliseen vuorovaikutukseen ja sopii teolliseen teemaan.

  • Istuimet: Yhdistä istuinvaihtoehtoja yhdistämällä nahka- tai kangasverhoiltuja tuoleja mukavuuden lisäämiseksi ilman, että eksy teollinen tyylikäs estetiikka. Etsi istuimia, joissa on metalliset korostukset tai paljaat ompeleet, joiden avulla voit sitoa osat yhteen.

4. Käytä valaistusta tunnelman parantamiseen

Valaistuksella on ratkaiseva rooli tyylikkään teollisen baarin tunnelman määrittelemisessä. Oikeat valaisimet voivat lisätä raa'an, ärtyisän tunnelman ja samalla saada tilan tuntumaan lämpimältä ja kutsuvalta.

  • Riippuvalot: Teollisuustyyliset riippuvalot metallivarjostimilla tai esillä olevilla polttimoilla sopivat täydellisesti tähän malliin. Ripusta ne baaritiskin, pöytien tai baarialueen ylle luodaksesi keskittyneen valaistuksen, joka lisää tunnelmaa.

  • Edison-polttimot: Edison-polttimoiden lämmin hehku voi lisätä teollista tunnelmaa ja antaa vintage-tuntuman, joka täydentää molempia metalli- ja puuelementit. Käytä niitä kattovalaisimissa, seinävalaisimissa tai jopa pöytävalaisimissa lisätäksesi ripauksen nostalgiaa.

  • Valokyltit: Valokyltti voi olla rohkea ilmaisu teollisessa tyylikkäässä baarissa. Olipa kyseessä baarin nimi, tarttuva lause tai yksinkertainen grafiikka, neonkyltti voi lisätä tilaan väriä ja modernia ilmettä. Se myös parantaa yleistä tunnelmaa tehden baarista elävämmän ja mieleenpainuvamman.

5. Lisää koriste-elementtejä hahmoilla

Vaikka teollinen tyylikkyys yhdistetään usein minimalismiin, huolellisesti valittujen koriste-elementtien lisääminen voi tuoda tilaan persoonallisuutta ja lämpöä. Näiden elementtien pitäisi parantaa teollista estetiikkaa ilman ylikuormitusta.

  • Taide ja seinäsisustus: Harkitse mustavalkoisten valokuvien, vintage-julisteiden tai metalliseinätaiteen käyttöä lisää luonnetta seinisiisi. Myös suuret, teollisuustyyliset kellot tai metallirunkoiset peilit voivat toimia keskipisteenä.

  • Vihreys: esittele ripauksen luontoa lisäämällä kasveja metallisiin tai puisiin istutuskoneisiin. Vihreys pehmentää metallin karkeutta ja täydentää puun lämpöä luoden tasapainoisen ja kutsuvan ympäristön.

  • Hyllyt: Avohyllyt metallikiinnikkeillä ja puisilla hyllyillä voivat olla sekä käytännöllisiä että koristeellisia. Näillä hyllyillä voit näyttää lasitavaroita, pulloja tai koriste-esineitä, jotka sopivat teolliseen teemaan.

6. Keskity baarialueeseen keskeisenä ominaisuutena

Kaikissa baareissa itse baaritiski on tärkein vetonaula, ja teollisen tyylikkäässä suunnittelussa sen pitäisi olla erottuva ominaisuus. Harkitse paksun, kierrätyspuun työtason käyttöä metallipohjan kanssa. Palkin etuosassa voi olla aallotettuja metallipaneeleja, niitattua terästä tai jopa paljaita tiiliä teollisen tunnelman parantamiseksi.

Palkin takana olevat avoimet metallihyllyt voivat esitellä valikoimasi väkeviä alkoholijuomia ja luoda visuaalisesti houkuttelevan taustan. Teollisuustyyliset hanat ja valaisimet yhdistävät ilmeen entisestään, mikä tekee baarialueesta sekä toimivan että visuaalisesti näyttävän.

7. Sisällytä tekstuurit ja kerrokset

Teollisen tyylikkään muotoilun kauneus piilee sen tekstuurien ja materiaalien yhdistelmässä. Jos haluat lisätä tilaan syvyyttä, harkitse eri pintakuvioiden kerrostamista palkin läpi.

  • matot ja kankaat: vaikka teollisuustilat yhdistetään usein koviin pintoihin, mattojen ja tekstiilien esittely voi pehmentää ulkoasua . Valitse mattoja luonnonkuiduista tai vintage-kuvioista, jotka lisäävät lämpöä heikentämättä yleistä estetiikkaa.

  • Tiili ja betoni: Paljaat tiiliseinät tai betonipinnat voivat lisätä tilaan toisen kerroksen pintakuviota. Jos baarissasi ei luonnollisesti ole näitä elementtejä, voit käyttää tiiliviilua tai betoniviimeistelyä saadaksesi ulkoasun.

  • Metallikiimeistelyt: Erilaisia ​​metallipinnoitteita, kuten harjattua, kiillotettua tai mattapintaista, voidaan käyttää kaikkialla tilassa lisäämään vaihtelua ja mielenkiintoa. Pintojen sekoittaminen kalusteisiin, huonekaluihin ja koristeisiin voi estää muotoilua tuntumasta tasaiselta tai yksiulotteiselta.

Johtopäätös

Teollisen tyylikkään metalli- ja puutangon suunnittelussa on kyse tasapainosta ja kontrastista. Yhdistelemällä näitä materiaaleja harkiten voit luoda tilan, joka on sekä karu että lämmin, toimiva ja tyylikäs. Paljastuneista arkkitehtonisista elementeistä ja hyvin valituista huonekaluista täydelliseen valaistukseen ja koristeellisiin yksityiskohtiin jokainen elementti muodostaa yhtenäisen muotoilun, joka houkuttelee asiakkaat ja saa heidät palaamaan. Suunnitteletpa uutta baaria tyhjästä tai uudistat olemassa olevaa tilaa, teollisen tyylikkään tyylin omaksuminen voi johtaa ainutlaatuiseen ja kutsuvaan tunnelmaan, joka erottuu joukosta.

Takaisin blogiin